Jong geleerd, oud gedaan

De wetenschap staat niet stil, we komen steeds meer te weten wat de invloed is van gezonde voeding op onze ogen, maar ook wat het effect is van (overmatig) gebruik van tablet en mobiel op het netvlies. En ja, problemen en schades ontstaan vaak pas na verloop van tijd, daarom is het Goed voor Ogen thema dit voorjaar “Jong geleerd, oud gedaan….”  

BESCHERM JE OGEN!

Met gezonde voeding kan je echt je ogen beschermen. Kies voor voeding die rijk is aan vitamines, mineralen en natuurlijke kleurstoffen. In gezonde voeding, zoals kleurrijke groentes, zitten diverse antioxidanten die de ogen beschermen tegen schadelijke stofjes.
Bescherming van de ogen houdt ook in dat je het kijken op tablets, laptops en mobiele telefoon beperkt. Door afwisseling zullen de ogen meer rust krijgen, minder snel de neiging hebben om een hogere oogsterkte te ontwikkelen en zal het schadelijke blauwe licht minder effect hebben. Tegen het schadelijke blauwe licht bestaan tegenwoordig diverse oplossingen, zoals de Blueberry bril of een blauwfilter-coating. 

Wees zuinig op je ogen, ze moeten een leven lang mee!

Heb je vragen over ‘preventieve oogzorg’ of wil je advies over oogbescherming met een blauwfilter? Wij staan voor u klaar!
Plan online een afspraak of bel/app 06 55 764683

Kijk ook alvast eens op:
* Goed voor Ogen recepten
* www.goedvoorogen.nl

Goed voor Ogen Voorjaar 2017